Bedrijfsbeschrijving

Geschiedenis van Climanova

In 1984 is Harold Buijsse gestart met het inrichten van bewaarloodsen onder de naam Agrima Techniek. Al snel groeide het bedrijf, waardoor de oude vestiging in 2004 werd ingeruild voor een nieuw vestiging. Op enkele honderden meters van de Belgische grens en dichtbij de N49 maakte industriepark "De Vlasschaard" te Eede een geschikte locatie voor nieuwbouw.
Niet enkel de bedrijfslocatie veranderde in 2004, maar ook de bedrijfsnaam is in 2004 veranderd. Agrima Techniek werd Climanova. In 2011 werd er een derde productiehal bijgebouwd voor het beter voorbereiden van technische installaties. In 2016 werden twee hallen bijgebouwd voor opslag en prefab installaties. Momenteel zijn we vooral op de Belgische markt actief, waar op het gebied van bewaartechniek nog een grote markt ligt. Met een centrale ligging en enkel één uur verwijderd van de Franse grens kunnen we onze klanten een snelle service aanbieden. 

De kracht van Climanova!

Climanova ontzorgt de klant wanneer deze een nieuwe bewaarloods wil plaatsen. Het bouwen van een nieuwe bewaarplaats is een flinke investering, waarbij het uiterst belangrijk is het juiste bewaarsysteem toe te passen. Al bij het voortraject adviseert Climanova de klant over de verschillende opties en helpt meedenken om een klantspecifiekconcept aan te bieden. Hierbij gaat het niet enkel over de verschillende Ventilatie- en Mechanische koeling technieken, maar ook over praktische zaken zoals Hoogspanningscabines, Elektrische installatie, Powerpacks etc. Dit geeft ons een onderscheidend vermogen en hier ligt onze kracht!

Climanova maakt gebruik van betrouwbare merken zoals: Siemens, Rittal, De Ridder, Schneider, Danfoss, Thermobile, Klima en Daikin. Als bedrijf zijn we constant aan het kijken naar de beste producten op de markt. Doordat we geen gebruik maken van eigen producten (Uitgezonderd van de Bewaarcomputer) of zelf ventilatoren produceren is ons productgamma altijd up-to-date. 

werkgebied climanova